آنفولانزا - پیشگیری و درمان
حتما شنیده اید که در هفته های اخیر آنفولانزای فصلی در کشور به شدت شیوع پیدا کرده و افراد زیادی به این بیماری مبتلا شده اند.
ما در این مقاله از کیمیا ویزیت به دنبال معرفی این بیماری، راه های پیشگیری و درمان آنفولانزا به شما عزیزان هستیم.
آنفولانزا چیست؟
آنفولانزا نوعی بیماری واگیردار است که عامل آن نوعی ویروس است. این نوع ویروس ها در پرندگان و پستانداران اثر می گذارد. تفکر عموم بر این است که سردی هوا عامل بروز آنفولانزا است در حالیکه علت این بیماری عفونت ویروسی است.
در نیمه ی دوم سال تمایل بیشتر مردم به ماندن در فضاهای سرپوشیده و داخلی به خصوص در مکان های عمومی مانند مدارس بیشتر است لذا اجازه رشد و تکثیر این ویروس ها فراهم می شود، بنابراین علت شیوع بیشتر این بیماری در فصول سرد نسبت به گرم همین موضوع است.
علائم آنفولانزا
آنفولانزا معمولا ناگهانی اتفاق می افتد و میتواند خفیف و یا شدید باشد و درموارد حاد باعث مرگ بیمار شود.
علائم آنفولانزا سرفه، سوزش گلو، تب و لرز، آبریزش و گرفتگی بینی، درد عضلات بدن، اسهال و استفراغ، سردرد و خستگی است. در بین این موارد تب برای تمام بیماران مبتلا به آنفولانزا اتفاق می افتد اما اسهال و استفراغ معمولا در کودکان دیده می شود.
راه های پیشگیری از ابتلا به آنفولانزا
یکی از راه های پیشگیری از ابتلا به این بیماری انجام واکسیناسیون می باشد که میتواند هرساله به خصوص برای تب های فصلی بدن شما را از 3-4 ویروس آنفولانزا رایج محافظت کند.
البته به جز تزریق، این واکسن ها به صورت اسپری های محافظت از آنفولانزا از طریق بینی وجود دارند که چندان تاثیرگذار نیستند و در صورت داشتن آلرژی نسبت به پروتئین تخم مرغ به علت اینکه این واکسن ها حاوی این پروتئین هستند از استفاده از اسپری ها خودداری کنید.
هشدار: برای بانوان باردار، کودکان شش ماه تاپنج سال، سالمندان بالای 65 سال، افراد مبتلا به بیماریهایی همچون نارسایی ریوی، قلبی، کلیوی، متابولیسم و افرادی که مدت زمانی طولانی آسپرین مصرف میکنند، معلمهای دبستان و مربیان مهد کودک، والدین نوزادان زیر شش ماه، پزشکان و پرسنل بیمارستانها و افرادی که سیستم ایمنی بدن آنها ضعیف است واکسیناسیون ضروری است.
تفاوت آنفولانزا و سرماخوردگی
همانطور که اشاره کردیم آنفولانزا نوعی بیماری ویروسی است و از راه دستگاه تنفس در همه ی بدن منتشر می شود. آنفولانزا تمامی بدن از جمله مغز، قلب و کلیه ها و... را درگیر خود می کند در حالیکه سرماخوردگی ب علت ابتلا به یکی از انواع این نوع ویروس به وجود می آید و تنها گلو، بینی، و ریه ها را تحت تاثیر خود قرار میدهد و علائمی مانند آبریزش بینی و تب دارد.
کنترل آنفولانزا
- به اندازه کافی استراحت کنید.
- مایعات زیاد مصرف کنید.
- دستان خود را مرتب بشویید و دستمال کاغذی مصرفی خود را حتما به طور مداوم تغییر بدهید.
- مراقب سرفه و عطسه خود باشید و در صورت ابتلا از ارتباط نزدیک با دیگران خودداری کنید.
- مبتلایان غذاهای گرم، سبزیجات، میوه تازه، حبوبات پخته و ویتامین c مصرف بکنند تا سیستم دفاعی بدنشان تقویت شود.
ممنون از نگاه های گرمتان، در صورت اطمینان از سلامت خود با پزشکان کیمیا ویزیت در ارتباط باشید.
پرسش خود را مطرح کنید: